Orbán Dénes Emléknap 2018

Mint minden évben, idén is megemlékeztünk ünnepély keretében iskolánk névadójáról, Orbán Dénes igazgató úrról, tanár úrról. Dénes bácsitól kapott örökségünket féltve őrizzük: iskolánk jó hírét, eredményességét, belső kohézióját, stabilitását, következetes szeretetet követelő légkörét.

Angol Házi Verseny

Közel ötven tanuló vett részt azon az angol házi versenyen, melyet március 21-én Kissné Veres Györgyi és Karai Gizella szervezett. A gyerekeknek komplex nyelvi készségeikről (hallás utáni értés, nyelvi tudás és olvasott szövegértés) kellett számot adniuk.

Helyesírási verseny

A 2018. március 21-ei ruzsai helyesíró verseny előtt az iskolánkban tartottunk egy elővetélkedőt, ahol a második, harmadik és negyedik osztályból választottuk ki a két-két legjobb tanulót. Ruzsán a harmadik osztályos kategóriában több mint húszan indultak. Az első megmérettetés tollbamondás volt, ahol a negyedikeseknek már golyóstollal kellett írniuk, míg a többieknek ceruzával.

Versmondó verseny

Lukácsevity Glória március 9-én a Kárpát-medencei Versmondó Verseny döntőjében 176 diák közül III. helyezett lett. Gratulálunk! Felkészítő tanító néni: Kozmáné Vastag Judit