Rendkívüli tájékoztató

Tisztelt Szülők/Gondviselők!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a 2020. március 11. 16 órára meghirdetett, a hitoktatással kapcsolatos tájékoztató ELMARAD a járványhelyzet miatt. Az érintett egyházak írásos tájékoztatót készítenek, melyeket az iskola honlapján közzé fogunk tenni.

A koronavírus fertőzés megelőzésében az iskola a következő intézkedéseket tette:

 • A járványos időszak kezdetén minden tanteremben és a mosdókban a csaptelepek mellé fertőtlenítős folyékony kézmosót helyeztünk el.
 • Az asztallapokat, a kilincseket, a wc ülőkéket, kapcsolókat, a korlátokat fokozottan fertőtlenítjük fertőtlenítős felülettisztító szerrel, naponta többször.
 • A gyerekek figyelmét a fenntartó kérésének megfelelően felhívtuk a járványveszélyre, a megelőzéssel kapcsolatos információkat szóban és videó formájában átadtuk nekik.
 • A rendezvényeinket szintén a fenntartó kérésére lemondtuk, illetve elhalasztottuk.

A közeljövőben ez a következő eseményeket érinti:

 • Elmarad a március 15-i emlékműsor, a megemlékezésről a szokásostól eltérő módon gondoskodunk.
 • A március 17-re szervezett Filharmónia Magyarország Nkft. koncertet egy későbbi időpontra halasztja el a szervező.
 • A közeljövőben megtartandó érzékenyítő foglalkozásokat későbbi időpontra helyezzük át.
 • A Gergely-járás, az Iskolába csalogató játszódélután, a Húsvéti alkotóház események elmaradnak.
 • A Lázár Ervin Program eseményei a következő időszakban visszavonásig halasztásra kerülnek.
 • Az Orbán Dénes Emléknap programjainak lebonyolítása szintén bizonytalan, nagy valószínűséggel idén elmarad.
 • A görkorcsolya, a kézilabda és a futball edzések visszavonásig nem lesznek megtartva.
 • Az úszás szervezése az 1. és 2. évfolyam számára folyamatban van, de a tényleges megvalósítása csak a tavaszi szünet utánra tervezhető, amennyiben a járványhelyzet ezt megengedi.

Tájékoztatom továbbá Önöket arról, hogy a Kréta elektronikus naplón keresztül a Klebelsberg Központ szintén kiküldött egy szülői tájékoztatót, melyet az alábbiakban is közzéteszünk.

Szécsényi Marianna
intézményvezető

Tisztelt Szülők/Gondviselők!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az új koronavírus kapcsán kialakult helyzetre való tekintettel az alábbiakról tájékoztatja Önöket. Jelenleg Magyarországon az Operatív Törzs tájékoztatása szerint egyelőre elkülönült, egyedi esetek vannak, így jelenleg is legfontosabb feladatunk a megelőzés, a járvány továbbterjedésének, a járványgócok kialakulásának megakadályozása. Ahhoz, hogy ilyen típusú járványgócok hazai köznevelési intézményekben ne alakulhassanak ki, kiemelten felkérjük Önöket az alábbiak betartására:

A megelőzés első és legfontosabb lépése a személyi higiéniés szabályok betartása. Ennek egyik legfontosabb eszköze – főleg kisgyerekek esetében – a rendszeres és kézmosószerrel negyven másodpercen keresztül történő, hatékony kézmosás. Ennek módjáról a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon elérhetővé tettek egy tájékoztató videót, amelynek elérhetősége a következő:

https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu/videos/2848001001994029/

Kérjük, hogy a videót mutassa be kiskorú gyermekének, és az azon található mozdulatokat is gyakorolják be közösen a kiskorú gyermekkel. (A gyakori és helyes kézmosás fontosságára az iskolákban is felhívjuk a figyelmet, ez azonban nem pótolhatja az otthoni szülői iránymutatást.)

Kérjük, hogy a fennálló helyzettel kapcsolatban csak megbízható és hiteles forrásokból szerezzen információkat. Jelenleg Magyarország Kormánya hivatalos tájékoztató oldalt üzemeltet a https://koronavirus.gov.hu internetes oldalon, valamint a közösségi médiában (Facebook) létrehozásra került a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal („Koronavírus tájékoztató oldal”, https://www.facebook.com/koronavirus.gov.hu).

Amennyiben akár Önnél, akár kiskorú gyermekénél a koronavírusra utaló tüneteket tapasztalnak (https://koronavirus.gov.hu/mit-tegyunk-tunetek-eseten), akkor kérjük, hogy telefonon konzultáljanak háziorvosukkal, aki szükség esetén a mentők értesítéséről, és az ezt követő protokoll szerinti intézkedések megtételéről gondoskodni fog. Ezt követően kérjük, amennyiben ilyen eset előfordul, akkor értesítsék a köznevelési intézmény vezetőjét, vagy gyermekük osztályfőnökét is az eseményekről.

Amennyiben koronavírus fertőzés szempontjából kiemelt kockázatú területen jártak, esetleg bizonyítottan koronavírus fertőzéssel diagnosztizált személlyel kerültek kapcsolatba, kérjük, hogy minden esetben a tájékoztatóban foglaltak szerint eljárni szíveskedjenek, azaz:

konzultáljanak telefonon a háziorvosukkal,

a tünetek lappangási idejének megfelelő (14 nap) időtartamban lehetőleg otthonukat ne hagyják el,

amennyiben ezen időszak alatt tüneteket tapasztalnak, akkor szintén a háziorvosukat hívják telefonon, aki a fentiek szerinti eljárás megtételéről gondoskodni fog.

A Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal is folyamatosan nyomon követi a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejleményeket, állandó kapcsolatot tart mind az Emberi Erőforrások Minisztériumával, mind az Operatív Törzzsel. Amennyiben bármilyen, a hazai köznevelési intézményeket érintő intézkedés elrendelésre kerül, akkor arról soron kívül értesítjük mind a Tankerületi Központokat, mind a köznevelési intézmények vezetőit, akik a szükséges információkkal ellátják Önöket.

Üdvözlettel:

Klebelsberg Központ

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.