Író-olvasó találkozó Tihanyi Edittel

A gyerekkor mesékkel átszőtt világa általában gondtalan, mégis előfordul néha, hogy az élet természetes velejárói, mint a veszteség vagy a  gyász betörnek ebbe a kis burokba és nehézzé teszik az addig pillekönnyű és játékos gyermeklétet. Egy négylábú barát elvesztésének fájdalma  és feldolgozása nagy feladat egy kisembernek, legalábbis az volt Tihanyi Edit és a Varázsfelhő című spirituális gyerekkönyv előtt. Mert  minden kicsit könnyebb, ha van az ember mellett egy Mirella nevű jó tündér, aki hipp-hopp elővarázsolja magát egy plüss kutya hasából és  mesél. Mesél arról, hogy az élet jóval több annál, mint amit szabad szemmel látunk belőle, mesél arról, hogy Bundás, a kutyus már jó helyen  van és ott remekül érzi magát, mesél lélekről, rezgésekről, arról, hogy a szerencse befolyásolható, és hogy mindenkinek van egy varázspálcája,  amivel azt varázsol, amit csak akar. Varázsolhat jó dolgokat és bizony varázsolhat rosszakat is. Ezt a gondolatai döntik el,  amiket irányíthat. Mirella gyereknyelven szól és gyereknyelven mesél ezekről a furcsa, új és varázslatos dolgokról, pont úgy, ahogy Tihanyi Edit írónő mesélt iskolánk diákjainak egy író-olvasó találkozó keretein belül. A Konferencia és Képzési Központot pillanatok alatt  megtöltötte a lényéből áradó kedvesség és szeretet, a gyerekek pedig figyeltek. Egy órán keresztül, végig, feszülten. Mert értették. Olyan  dolgokat is értettek, amit még felnőtt fejjel is nehezen fogad be az ember, de Edit néni előadásában a sok nehéz téma is vidám és pillekönnyű  volt. A gyermeki világ sokkal közelebb áll a csodák és varázslatok birodalmához, ennek ellenére nem csak ők, de mi, felnőttek is szájtátva és  mosolyogva hallgattuk az előadást. A Varázsfelhő című könyv túl van a 20.000 eladott példányon és már nyomdában a második kötet.

A siker nem véletlen. Felnőttnek és gyereknek is szüksége van arra a tudásra, amit átad. Szükségünk van rá, mert ebben a bolond, rohanó  világban nehéz megtalálni a boldogságot és nehéz odafigyelni a lélekre, ami viszont elengedhetetlen, ha boldog és kiegyensúlyozott életet  szeretnénk élni. Tihanyi Edit most erre tanított bennünket. Hálásan köszönjük neki a csodás előadást, felolvasást és a sok hasznos és szép  dolgot, amit átadott. Biztos vagyok benne, hogy felnőtt és gyerek is sikerrel kamatoztatja majd.

Kozma Zsófia

 

A találkozó létrejötte az EFOP – 3.3.2-16-2016-00353 azonosítószámú “A ruzsai művelődési ház és könyvtár a térség köznevelésének  eredményességéért” elnevezésű pályázatnak köszönhető.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.