Kalandozás

 

kaland1Egy szép őszi napon Szilvi nénivel, Cilike nénivel és Laci bácsival kalandozni indultunk Szegedre. Az újszegedi Eko Parkba helyi járatos busszal mentünk, ami nagy élmény volt sokunk számára, mert még nem nagyon utaztunk így.

A kalandparkba egy könnyű séta után értünk. Az út alatt azt tárgyaltuk izgatottan, hogy ki – hogyan fog majd küzdeni, mászni a magasban. Szilvi néni ugyan mondta, hogy ez nem biztos, hogy úgy is lesz, mert előző nap esett az eső (nem is kicsit), és eláztak a kötelek, mászó elemek, és csupa sár minden, ami szintén balesetveszélyes. Sajnos igaza lett… Miután kiderült, hogy nem kalandozhatunk, kicsit szomorkodtunk csak, mert helyette biliárdozhattunk meg csocsózhattunk és darts és Xbox is volt!! Na, onnan a fiúkat nem lehetett elvontatni.

Ebéd után (amit ott fogyasztottunk el) átsétáltunk az élményfürdőbe, amit a legjobban vártunk. Mindenki kapott egy kis órára hasonlító szerkezetet, amivel az öltözőszekrényünket lehetett kinyitni, ugyanis ezzel tudtunk csak belépni a csúszdákhoz. Miután elmondták a szabályokat, és megbeszéltük mikor találkozunk, indulhatott a csúszdázás! Az összes csúszdát kipróbáltuk. Még Szilvi nénit is rábeszéltük! Szinte mindenkinek a kék, a legnagyobb csúszda tetszett. Időnként bezavartak minket a meleg vízbe, hogy ne fázzunk meg. Miután lejárt az időnk átöltöztünk, és megint sétáltunk. Át a régi hídon a buszmegállóba. Útközben arra is volt egy kis időnk, hogy a híd lábánál lévő játszótéren mászókázzunk egy kicsit.

A Mars téren fáradtan, de gyönyörű élményekkel telve szálltunk fel a hazafelé tartó buszra. Ha lesz még egyszer ilyen program, biztosan jövünk! NAGYON JÓ VOLT! Köszönjük szépen Szilvi és Cili néninek, Laci bácsinak, hogy elvittek minket „kalandozni”.

az 5. és a 6. osztály tanulói

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.