Tájékoztató szülők és egyházak részére

Az iskolai hit- és erkölcstan oktatásról szóló tájékoztatót kérjük, hogy az iskola@roszkesuli.hu e-mail címre szíveskedjenek a bevett egyházak elküldeni.
Intézményünk az alábbiakban közzéteszi a hozzánk eljutatott tájékoztatókat, ahol a szülők és minden érintett személy hozzáférhet.

Magyar Katolikus Egyház:

A röszkei Páduai Szent Antal Plébánia tájékoztatója letölthető itt.

A hitoktatással kapcsolatos videók:

Hosszabb verzió: https://www.youtube.com/watch?v=zIEhMXJHoA8

Rövidebb verzió: https://www.youtube.com/watch?v=2yEvyVvD49s

Nyílt nap

A Röszkei Orbán Dénes Általános Iskola

2020. március 2-án (hétfőn)

NYÍLT NAPOT

tart, melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

A látogatásra kijelölt tanórák 1-5. óra, 7:45 -12:35.

Rajzpályázat

A 2. a osztály a szegedi Megálló Közösségi Ház szervezésében Jakabfi Zsuzsánna tanítónő irányításával rajzpályázaton vett részt. Az alkotások témája az volt, hogy hogyan képzeljük el a várost és a Földet harminc év múlva.

A pályázatokat színes ceruzával készítettük. Zsuzsa nénivel előzetesen megnéztünk egy filmet a természeti katasztrófákról és az ember által okozott károkról.

A kiállított pályaművek közül Ábrahám-Tandari Szabolcs, Hatvani Zalán, Horváth-Ódry Csenge és Szurcsik Réka alkotása részesült díjazásban. Ők személyesen vehették át a nyereményeket: családi belépőjegyeket a Bábszínházba, Agórába, Vadasparkba, valamint az Alsóvárosi Tájház kézműves foglalkozásaira. Az ünnepélyes megnyitó után környezetvédelmi foglalkozás részesei lehettünk, ahol sikeresen megoldottuk a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos játékos feladatokat, és körbejárhattuk a Ház szépen dolgozott, komposztálót is tartalmazó kiskertjét.

Fáradtan, de élményékkel telve érkeztünk haza.

Zsuzsa néni és a 2. a osztály

Orbán Dénes Emléknap 2018

Mint minden évben, idén is megemlékeztünk ünnepély keretében iskolánk névadójáról, Orbán Dénes igazgató úrról, tanár úrról. Dénes bácsitól kapott örökségünket féltve őrizzük: iskolánk jó hírét, eredményességét, belső kohézióját, stabilitását, következetes szeretetet követelő légkörét.

A koszorúzási ünnepség után a röszkei Petőfi Sándor Művelődési Házban egy műsorcsokor következett, melynek főszereplői iskolánk tanulói voltak. Büszkén néztük végig a produkciókat, ismét meggyőződhettünk, mennyi tehetség, kincs van a kezünkben, akikért felelősséggel tartozunk.

Eközben elméleti fizika versenyen vettek részt iskolánk 7. és 8. osztályos tanulóinknak egy része, illetve más iskolákból érkező vendégtanulók. A tudásuk összemérésén túl alkalom nyílt az ismerkedésre, barátságok szövésére is.

Az eredményhirdetés és a vendéglátás után jóleső érzéssel zártuk a napot.

Szécsényi Marianna, intézményvezető

Köszönet

 

„Az én falum, az enyém, az én napfényes Röszkém”

A sok szép fotóval illusztrált kiadvány, amely Röszke természeti értékeit, hagyományait, tárgyi emlékeit és kapcsolatait mutatja be, már évek óta nyolcadikos diákjaink egyik búcsúajándéka.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Beretzk Péter Természetvédelmi Klubnak, valamint a klub elnökének, Sára Endrénének, hogy adományával továbbra is biztosítja ezt a kötetet diákjaink számára, melyet a ballagási ünnepségen vehetnek át.